Heb je (tijdelijk) zorg nodig in het dagelijks leven? Onze zorg is vooral gericht op praktische ondersteuning in je dagelijkse bezigheden. We helpen je bijvoorbeeld om je administratie te organiseren, contact te leggen met anderen, het huishouden, je lichamelijke verzorging en je gedrag.

Je hebt twee vaste begeleiders. Zodoende word je altijd begeleid door iemand die je kent. Deze begeleiders zijn HBO-geschoold en hebben een passende opleiding.

Neem contact met ons op om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Onze doelgroep

Wij gaan graag met je in gesprek over zorgverlening bij Futuris Zorg & Werk. We hanteren een aantal regels en een vaste werkwijze, zodat we onze begeleiding zo goed mogelijk op maat kunnen inrichten. Wij richten ons op drie specifieke groepen (jong) volwassenen.

• (Jong)volwassenen vanaf 18 jaar die gediagnosticeerd zijn met een Autisme Spectrum Stoornis* en een indicatie hebben voor verblijf met begeleiding, ofwel een Zorg Zwaarte Pakket (ZZP).
• (Jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking.
• (Jong)volwassenen met andere psychische klachten.

Futuris Zorg en Werk wil op verantwoorde wijze deskundige en professionele begeleiding bieden. Daarom vindt er altijd een zorgvuldige intake plaats om te kijken of Futuris de passende begeleiding kan bieden.

Futuris biedt geen behandeling en crisisopvang en past geen vrijheidsbeperkende maatregelen toe. We verrichten geen medische/verpleegkundige handelingen en dienen geen medicijnen toe.

Kennismaking

Je start met een kennismakingsgesprek met de manager Zorg. In dit gesprek vertellen we wie we zijn en hoe we werken. Als wij verwachten dat we aan jouw zorgvraag kunnen voldoen, en je bent het daarmee eens, dan is een intakegesprek de volgende stap. In dit gesprek gaan we dieper in op jouw zorgvraag. Daarnaast maken we een inventarisatie van de dingen die je goed kunt en de dingen waar je hulp bij nodig hebt.

Zodra de zorgverlening start, beginnen we met noodzakelijke praktische zaken aan de hand van jouw zorgvragen. Samen met jou stelt je vaste begeleider een begeleidingsplan op, gebaseerd op je zorgvraag.

Financiën

Je hebt voor zorg via Futuris Zorg & Werk een indicatie nodig van je gemeente, of een persoonsgebonden budget (PGB).

Als je kiest voor Futuris dan bespreken we samen welke indicatie nodig is. Jouw gemeente is hiervoor het aanspreekpunt. Geeft de gemeente een indicatie af, dan werken we zowel met financiering via zorg in natura als met een persoonsgebonden budget (PGB).

Bewindvoering/budgetbeheer

Futuris verzorgt niet zelf bewindvoering. We adviseren je graag over betrouwbare bewindvoering in de regio.

Bewindvoeringskantoor van Rijn
Bedrijvencentrum De Ring.
Weegschaalstraat 3
5632CW Eindhoven
Telefoon: 040-7601003
E-mail: info@vanrijnbewindvoering.nl

Leijssen Bewindvoering
Telefoon : 040 – 2377255
Fax : 040 – 2377163
Postadres : Postbus 304, 5600 AH Eindhoven
E-Mail : info@leijssenbewind.nl