Ben jij op zoek naar een fijne werkervaringsplek?

Futuris Werkt biedt werkervarings- en dagbestedingsplekken waar je kunt ontdekken waar jij goed in bent, en wat je leuk vindt. Je doet werk dat er toe doet, in een echte werkomgeving, binnen of buiten. Je vindt bij ons onder andere werk in de ict-design, automatisering, horeca, de stadslandbouw, woningonderhoud, demontagewerk en dierverzorging. We werken samen met gemeenten en UWV.

Hieronder vind je een overzicht van onze werkervaringsplekken.
Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen doen.

Alle werkprojecten hebben één of meerdere werkbegeleiders.
Zij geven opdrachten en instructies op de werkvloer en begeleiden de deelnemers bij werk-inhoudelijke zaken
zoals het omgaan met gereedschappen en veilig werken.

Daarnaast krijgt iedere deelnemer begeleiding van een
jobcoach, die hen ondersteunt bij werk-gerelateerde
zaken, zoals werknemersvaardigheden, persoonlijke
effectiviteit en sociale vaardigheden. Regelmatig zijn
evaluatiegesprekken met de werkbegeleider en/of jobcoach
om de voortgang en leerdoelen samen te bespreken.

Om die geleerde vaardigheden en competenties inzichtelijk te
maken gebruiken wij de Dariuz methodiek.

FUTURE ICT

www.future-id.nl
Schootsestraat 124A in Eindhoven

Informatie

Vind jij het leuk om aan computers te sleutelen? Dan is het werkproject ICT iets voor jou. De werkplaats heeft drie ruimtes zodat je in een rustige werkomgeving kunt werken. Er is veel persoonlijke aandacht om vaktechnische kennis op te doen. De werkzaamheden voer je in tweetallen of in kleine groepjes uit. De werkbegeleider verdeelt het werk en geeft persoonlijke begeleiding. De sfeer is informeel en tussen de middag lunchen we graag met elkaar.

Future ICT werkt in opdracht van grote en kleine bedrijven. Daarnaast kunnen buurtbewoners hun computer of laptop bij ons laten repareren, opschonen of aanpassen. Naast computers en collega’s heb je dus ook te maken met klanten. En wat is er leuker dan een compliment van de klant die jij geholpen hebt?

We gaan ook naar klanten toe en doen kwaliteits- en veiligheidskeuringen van thuisnetwerken en pc’s. De klant krijgt dan een ICT-Keurmerk van onze keurmeester en kan veilig internetbankieren.

Werkzaamheden

 • Repareren van computers, laptops en printers en andere randapparatuur
 • Inbouwen van harde schijven, extra geheugen en andere modules
 • Verhelpen van foutmeldingen en storingen
 • Installeren en onderhouden van servers
 • Configureren van (wifi) netwerken
 • Maken van scripts (bash / Powershell)
 • Kwaliteits- en veiligheidskeuringen volgens het ICT- Keurmerk

FUTURE DESIGN

www.future-id.nl
Schootsestraat 124A in Eindhoven

Informatie

Wil je meer weten over ontwerpen en je creatieve kant ontwikkelen? Dan kun je aan de slag bij de afdeling Design. Onder leiding van ervaren vakmensen leer je hier ontwerpen en coderen. De projecten waar je aan werkt, zijn altijd projecten die we krijgen van echte klanten. Echte problemen, echte uitdagingen en echte oplossingen en echte resultaten, zeker als je later je werk terug ziet op bijvoorbeeld de website van een klant. We werken zonder tijdsdruk, want we werken niet met deadlines.

Ook bij Design kun je alleen aan een klus werken of in een klein team. Daardoor leer je natuurlijk veel over communicatie en samenwerken.

Werkzaamheden

 • Het ontwerpen en vormgeven van websites
 • Het maken van webshops
 • Het ontwerpen van logo’s en drukwerk
 • Het ontwerpen van een nieuwe huisstijl
 • Het vormgeven van nieuwsbrieven
 • Videobewerking en het maken van animatiefilmpjes
 • Het maken en beheren van digitale tevredenheidsonderzoeken en/of het presenteren van resultaten

AUTIMATISERING

www.autimatisering.nl
Schootsestraat 124A in Eindhoven

Informatie

Wil je leren programmeren? Ken je al een aantal programmeertalen, maar wil je je hierin verder verdiepen? Dan kun je terecht bij Autimatisering.

Autimatisering is een jonge stichting die veel deskundigheid in huis heeft op het gebied van programmeren en networking & security. Je werkt hier in een rustige, veilige omgeving waar je fouten kan en mag maken. Zonder deadlines en zonder druk.

Autimatisering heeft contact met verschillende basisscholen waar ze technieklessen verzorgt op het gebied van programmeren, web-design en Lego Mindstorms. Je kunt mee naar school en zelf les en uitleg geven aan leerlingen. Een fantastische ervaring, waar niet alleen de leerlingen veel van leren. Het is ook erg leerzaam voor degene die de les geeft. Natuurlijk zijn er altijd werkbegeleiders vanuit Autimatisering en/of Futuris aanwezig bij deze lessen maar je mag het zelf doen, zelf proberen.

Werkzaamheden

 • Het maken van programma’s voor bedrijven
 • Het verzorgen van lessen op een basisschool als assistent of leraar
 • Het ontwikkelen van eigen open source software
 • Verzorgen van network security, bij Autimatisering of op locatie
 • Leren omgaan met klanten, van offerte tot oplevering

RESTAURANT SOUL KITCHEN

www.soulkitcheneindhoven.nl
Torenallee 55 in Eindhoven

Informatie

Wil je graag in de horeca werken dan is Soul Kitchen een fijne werkplek om te starten. Houd je van de gezellige drukte van een restaurant of werk je liever in de keuken, gestructureerd en wat meer achter de schermen? Bij Soul Kitchen kan het allebei.

Soul Kitchen is een gezellig restaurant op Strijp-S aan de Torenallee. De inrichting en de sfeer lijken meer op een huiskamer dan op een commercieel restaurant. Omdat het restaurant geen uitgebreide en ingewikkelde menukaart heeft, is er alle tijd om de maaltijden ’s middags voor te bereiden. Als je werkt in de horeca hoef je niet vroeg uit de veren, misschien vind je dat wel een voordeel. Ook is er aandacht voor persoonlijke verzorging en hygiëne. Je leert omgaan met collega’s en gasten.

Ook al heb je geen opleiding of ervaring, je bent van harte welkom. We leren je de taken en werkzaamheden die in het restaurant voorkomen. En met de begeleiding van de ervaren leermeesters gaat dat vast lukken.

Ben je al meer ervaren in de horeca dan hebben we mogelijkheden voor extra taken, cursussen en workshops. Je kunt dan helpen bij het samenstellen van het weekmenu of deelnemen aan een cursus Barista (de kunst van het koffiezetten), cocktails maken, Sociale Hygiëne en/of BHV.

Werkzaamheden

 • Voorbereidende werkzaamheden in de keuken, zoals het snijden van groenten en andere ingrediënten
 • Tafels indekken en zorgen dat het restaurant er iedere dag keurig uitziet
 • Het opnemen van bestellingen en helpen in de bediening
 • Bijvullen van alle voorraad
 • Barwerkzaamheden
 • Facilitaire diensten zoals schoonmaken, dweilen, boodschappen doen, ramen wassen
 • Afwassen in de spoelkeuken

DUURZAME KOST / STADSLANDBOUW

www.duurzamekost.nl
Torenallee 86-02 in Eindhoven

Informatie

Ben je geïnteresseerd in plantengroei, vind je het gaaf om te werken met innovatieve technologie of wil je ‘niet kletsen maar aanpakken’? Al die redenen zijn goed om bij Duurzame Kost aan de slag te gaan.

Het stadslandbouwproject van Duurzame Kost vind je op de 5e etage van het Veemgebouw, aan de Torenallee op Strijp-S. In dit oude fabrieksgebouw van Philips zijn een grote viskwekerij en groentetuin gebouwd. De uitwerpselen van de vissen worden gefilterd en vormen zo weer voedingstoffen voor de planten. Natuurlijk werkt het allemaal wat ingewikkelder, maar simpel gezegd, komt het daar op neer. Er komen geen bestrijdingsmiddelen en kunstmatige meststoffen aan te pas. Een deel van de vis wordt elke vrijdag verkocht in de Vershal en de groenten gaan naar restaurants in de directe omgeving. Dus gezond, verantwoord en ecologisch duurzaam.

Bij Duurzame Kost wordt flink gewerkt, in een goede sfeer en er is voor iedereen wat te doen. Je kunt er van alles leren over vissen kweken en groenten telen, maar belangrijker nog is het ontdekken van je eigen talenten.

Heb jij liever een kleine taak die heel secuur gedaan moet worden, of ben je meer van het grovere werk? Werk je graag samen met anderen of heb je liever een eigen taak? Wil je meedenken hoe zaken beter werken of geregeld kunnen worden, of ben je meer een doener? Wat je talenten ook zijn, de volgende regels gelden voor iedereen: aanwezig zijn op de afgesproken tijd en aanpakken. De sla stopt immers niet met groeien omdat er toevallig die dag geen sla-plukkers zijn.

Werkzaamheden

 • Procescontrole door het dagelijks meten van allerlei gegevens
 • Zaaien, overzetten en nog eens overzetten, steeds in grotere bakken
 • Oogsten en wassen van de groenten
 • Dagelijkse controle op het groeiproces
 • Distributie naar de verschillende restaurants en andere afnemers
 • Onderhoud van de ruimte en materialen
 • Financiële administratie
 • Verkoop van de vis op vrijdag

ZORGLANDGOED ‘T HUISVEN

www.huisven.nl
Huisvenseweg 116 in Heeze

Informatie

Ben je een buitenmens en vind je het leuk om elke dag wat anders te doen? Werk je graag met dieren of is een zware klus zoals hout kloven of onderhoud in de bossen meer jouw ding? Dan heeft zorglandgoed ’t Huisven misschien wel een goede werkplek voor jou.

Het zorglandgoed ligt midden op de Groote Heide in Heeze, een natuurgebied van ruim 1.200 hectare. Er werken veel vrijwilligers, jong en oud. Er heerst een veilige en gemoedelijke sfeer, er is altijd van alles te doen en de begeleiders zijn persoonlijk betrokken. Elke ochtend en middag is er vervoer vanuit Eindhoven naar Heeze en weer terug.

Samen met de begeleiders van t Huisven zoek je naar een takenpakket dat bij jou past. Tijdens het werken ontdek je welke talenten je al hebt en welke nieuwe vaardigheden je nog wilt leren. En als ze bij ’t Huisven “samen” zeggen, bedoelen ze ook echt samen.

Werkzaamheden

 • Verzorgen van ezels, geiten schapen, kippen, ganzen, katten en konijnen
 • Verzorgen van de moestuin, kruidentuin en de kassen
 • Maken van biologische producten uit eigen moes en kruidentuin, zoals jam en siroop
 • Onderhoudswerkzaamheden op het erf en in de bos- en insectentuin
 • Vervaardigen van producten met gebruikt hout of natuurlijke materialen in de timmerwerkplaats
 • Creatieve activiteiten in het atelier zoals werken met keramiek, vilten, bijenwas, schilderen.
 • Werkzaamheden in de keuken, koffie verzorgen en klaarmaken van de lunch
 • Hout kloven
 • Hulp bij het onderhoud van het bos, heiden en vennen en de Engelse Tuin bij Kasteel Heeze

MIREC

https://mirec.nl
Hastelweg 251 in Eindhoven
Personeelsingang: Dillenburgstraat 4

Informatie

Productiewerk bij een echt recycle bedrijf?

Mirec is een groot recyclingbedrijf op industrieterrein de Hurk in Eindhoven. Ze zorgen voor het veilig afvoeren en recyclen van elektronische apparatuur. Andere organisaties leveren overtollige en afgedankte apparatuur aan en Mirec zorgt dan voor de demontage, zodat bepaalde grondstoffen weer hergebruikt kunnen worden.

Mirec heeft een speciale hal ingericht op hun terrein waar onder andere deelnemers van Futuris werken. In die hal werk je zelfstandig aan je eigen werktafel. Je gaat aan de gang met je eigen werkvoorraad. Dit kan een pallet stofzuigers zijn, waarvan het snoer verwijderd moet worden en de motor. Maar het kan ook elektronisch speelgoed zijn, telefoons waarvan de accu verwijderd moeten worden of andere apparaten. Natuurlijk werk je veilig, met werkschoenen, een helm en een veiligheidsbril, die je van het bedrijf krijgt. Er zijn twee werkbegeleiders die je instructies geven en helpen waar nodig.

Dit is een werkproject waar je zelfstandig en individueel kunt werken, maar toch samen bent met collega’s. Je bouwt een dagritme op en leert welke vaardigheden je nodig hebt voor een betaalde baan. Maar het is natuurlijk ook een project waar je mag oefenen, fouten mag maken en leren.

Werkzaamheden

 • Demonteren van elektrische apparaten
 • Onderdelen en afval scheiden
 • Registratie van gescheiden onderdelen
 • Afvoer van onderdelen naar het magazijn en het
 • Halen van nieuwe voorraad