Nieuwe website

Onlangs is onze vernieuwde website www.futuriszorgenwerk.nl live gegaan.

Op onze eigen werkervaringsplek Future ICT & Design is deze interne opdracht uitgezet bij deelnemers. Afgelopen jaar hebben we jullie reeds meegenomen in hoe het design van de nieuwe digitale huisstijl tot stand is gekomen. En hoe een deelnemer dit stuk onder begeleiding van werkbegeleider @Cis Slits op zich heeft genomen.

Dit jaar is het daadwerkelijk bouwen van de website door een andere deelnemer opgepakt. Beer is sinds juni 2021 deelnemer op de werkervaringsplek Future ICT & Design. Beer omschrijft deze plek als “Een fijne plek om te leren, een plek waar ik op mijn eigen tempo kan en mag leren. Er is altijd ruimte om vragen te stellen en er zit niet echt druk achter de opdrachten."

Beer heeft in de lead gestaan bij het bouwen van onze nieuwe website. Werkbegeleider @Cis Slits heeft hierin ondersteund en sommige stukken mede opgepakt. Beer vertelt over het traject: “Het bouwen was een uitdaging mede door het uitdagende design waarvoor is gekozen. Websites zijn meestal opgebouwd uit vierkante blokken, we hebben veel moeten testen om de schuine lijnen in dit design tot een werkend ontwerp te krijgen. Daarvoor heb ik veel moeten Googelen en testen. We waren soms heel dichtbij maar dan werkte het niet en gingen we verder testen. Ik vind het minder leuk als ik dingen moet uitzoeken die ik nog niet ken. We hebben uiteindelijk het design een beetje aangepast om het werkend te krijgen. De pagina’s zijn nu opgebouwd uit slides, dus niet uit een pagina die in één oogopslag te bekijken is, zoals bij reguliere websites. Ik heb tijdens deze opdracht ook nog nieuwe dingen geleerd door het bouwen zelf. Ik heb nu meer kennis van JavaScript.”

Beer vindt het lastig aan te geven of hij tevreden is met het resultaat. “Op zich wel, maar dat vind ik lastig over mezelf te zeggen”.

Futuris is in elk geval erg tevreden over het resultaat dat Beer geboekt heeft. En daarnaast trots op het doorzettingsvermogen, ook tijdens frustratie en tegenslag, dat deze deelnemer heeft laten zien tijdens dit project. Bedankt voor je inzet Beer!

DAGBESTEDING EN WERKERVARING

Futuris begeleidt jou op een integrale manier, waarbij alle aangeboden onderdelen op elkaar worden afgestemd. Op het (leef) gebied dagbesteding werkt Futuris samen met ondernemingen zoals een brouwerij en restaurant, stadslandbouw, zorgboerderij, geitenboer en een productiebedrijf voor haar werkervaringsplaatsen. Daarnaast heeft Futuris Werkt de beschikking over een eigen werkervaringsplek op het gebied van ICT en design. Binnen een aantal van deze werkervaringsplekken is het voor de Raad van Kinderbescherming mogelijk om een Taakstraf-traject in te kopen. Door deze integrale aanpak is Futuris onderscheidend van andere zorgaanbieders in de regio.
Het werk op de werkervaringsplekken is echt werk, in een aangepaste werkomgeving met opdrachtgevers en klanten. Daarbij is het zo veel mogelijk passend bij jouw wensen en mogelijkheden en ondersteund door trajectbegeleiders.
Op de werkvloer word je aangestuurd door een werkbegeleider die jou vaktechnisch ondersteunt. Daarnaast wordt je individueel op basis van jouw specifieke leerdoelen begeleidt door een trajectbegeleider van Futuris. Deze trajectbegeleiders zijn in dienst van Futuris waardoor er zorgvuldige en snelle afstemming mogelijk is.

DOELGROEP WERK

Iedereen die deelneemt aan een werkproject bij Futuris, volgt zijn eigen traject. Sommige deelnemers bereiden zich voor op een betaalde baan, via een Activeringstraject vanuit de gemeente of een Werkfit- traject vanuit UWV. Voor anderen is het hebben van een zinvolle dagbesteding de reden van deelname. Sommige deelnemers werken 3 of 4 dagen in de week, terwijl anderen er maar 1 of 2 dagdelen zijn. In onderling overleg bepalen we wat kan en nodig is.