Yvon

Ambulant begeleider

Yvon

Ambulant begeleider

Mijn naam is Yvon Verhoeven en ben sinds augustus 2020 in dienst bij Futuris als ambulant begeleider.

Ik ben in deze tijd ook afgestudeerd aan de deeltijd opleiding Sociale Studies van Fontys. Ik ben hierdoor ook in het bezit van mijn SKJ registratie.

Nadat ik ruim 16 jaar in het Toerisme heb gewerkt en veel heb gereisd privé en voor mijn werk, heb ik in 2016 besloten een carriereswitch te maken. Ik liep al jaren met de gedachten en de wens rond om meer betekenisvoller werk te gaan doen. Dit heb ik eerst jaren als vrijwilliger bij vluchtelingenwerk gedaan en nu sinds vier jaar kan ik het professioneel doen.

 

Het mooie aan het werk als ambulant begeleider vind ik de afwisseling in het werk. Dat je op verschillende plekken komt en met veel verschillende mensen contact hebt. Niet alleen met de clienten zelf maar ook met andere betrokkenen zoals gemeente, familie of behandelaren. Ik maak makkelijk contact met mensen en pas me goed aan aan de situatie van de cliënt en zijn belevingswereld. Ik vind het mooi dat je als hulpverlener mede door middel van een vertrouwensband en wederzijds respect stappen kunt maken met de cliënt. Daarbij vind ik het belangrijk dat ik als hulpverlener uitga van de eigen wensen en krachten van de cliënt. De stappen die iemand maakt uit eigen keuze en uit eigen motivatie laten iemand meer groeien dan wanneer deze opgelegd worden. Ik vind het bijzonder dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.