Saskia

Ambulant Begeleider

Saskia

Ambulant Begeleider

Mijn naam is Saskia. Vanaf 1 maart 2017 ben ik werkzaam als ambulant begeleider binnen Futuris Zorg & Werk. In 2013 heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond waarna ik meerdere jaren ben gaan werken in de jeugdzorg. Ik heb hier gewerkt als pedagogisch medewerker op verschillende behandel/leefgroepen. Daarnaast heb ik gewerkt als sociale vaardigheidstrainer.

De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt op een ouderinitiatief met 15 jong volwassenen met autisme, welke allen zelfstandig woonden.
In mijn werk vind ik het heel belangrijk dat ik aansluit bij wat de mogelijkheden zijn van de cliënt. Ik ga uit van wat wel kan. De eigenschappen betrokken, eerlijkheid, enthousiast, betrouwbaar en humor zijn terug te vinden in mijn werk als hulpverlener. Mijn visie op hulpverlening is dat de regie bij de cliënt ligt, ik als hulpverlener kan dit proces ondersteunen, bewaken en waar nodig bij sturen. Ik vind dat iedereen recht heeft op een leven waarin hij/zij zich op een veilige manier kan ontwikkelen naar de persoon die hij/zij wil zijn. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!