Sam

Ambulant Begeleider

Sam

Ambulant Begeleider

Mijn naam is Sam, ik ben 54 jaar oud. Sinds juli 2018 ben ik in dienst bij Futuris zorg en werk in de functie van Ambulant begeleider. De afgelopen 10 jaar heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met verschillende psychiatrisch problemen. Deze mensen woonden in een wijk of in een instelling. Dat waren mensen van diverse leeftijden. Naast de psychiatrisch problemen hadden deze personen ook vaak andere beperkingen. Sommige hadden een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De laatste 6 jaar heb ik ook mensen begeleid die van een ggz instelling kwamen met het doel zelfstandig te worden en zelfstandig te wonen.

Ik hou van dit beroep en de uitdagingen die er in zitten. Verder vind ik het belangrijk dat een cliënt gehoord en serieus genomen voelt. Samen met de cliënt kijk ik naar zijn of haar sterke punten en wat beter en zelfstandig kan. Mijn ervaring is dat humor en een informele sfeer goede middelen zijn voor een succesvolle begeleiding.

Ik ben een trotse vader van 4 (inmiddels) volwassenen kinderen. Momenteel volg ik een HBO studie Social Work. Verder vind ik het super leuk om hard te lopen in de bossen of op de atletiekbaan. In mijn overige vrije tijd lees ik graag.