Carin

Ambulant Begeleider

Carin

Ambulant begeleider

Ik woon in Eindhoven samen met mijn man en huisdieren. Sinds 1 december ben ik werkzaam als ambulant begeleider bij Futuris Zorg & Werk Eindhoven.

Na mijn studie SD aan de Hoogeschool Haarlem heb ik werkervaring opgedaan in de psychiatrie, arbeidsrehabilitatie en verstandelijke gehandicaptenzorg. Ik heb veel ervaring opgedaan in crisisopvang en SGLVG cliënten en cliënten met een vorm van autisme. Verder heb ik me ook altijd intern of extern bijgeschoold d.m.v. cursussen, workshops en symposia. Naast verpleegkundige handelingen is dit voornamelijk op het gebied van autisme, sociale netwerken, agressiebeheersing en ondersteuningsvisie geweest.

Ook heb ik 5 jaar in China gewoond. In die tijd heb ik vrijwilligerswerk gedaan voor sociale projecten. Tevens heb ik er Engelse les gegeven. Het leven in een andere cultuur heeft me een rijker mens gemaakt. Je loopt tegen je eigen beperkingen aan en leert die ook weer te overwinnen. Van de chinezen heb ik geleerd nog positiever, duidelijker, creatiever en flexibeler te zijn dan ik al was en dat is in mijn werk een meerwaarde.

Graag wil ik, samen met mijn cliënten, op zoek naar manieren van realisatie van hun wensen en doelen om dit vervolgens stap voor stap uit te voeren. Ik laat mijn cliënten graag leren door zelf ervaringen op te doen van wat wel en niet voor hun werkt. Duidelijkheid, netwerken, creativiteit, eerlijkheid, motivatie, betrokkenheid, fouten mogen maken zijn hierin steekwoorden.

Graag ondersteun ik mijn cliënten waar nodig om zichzelf weerbaarder en zelfstandig te maken.

Mijn streven is mezelf overbodig te maken omdat dat betekend dat mijn cliënten geheel zelfstandig, eventueel met hulp van eigen opgebouwd netwerk, kunnen functioneren in de maatschappij.