Space-S wint World Habitat Silver Award – Thursten heeft middels een begeleidingstraject bij Futuris op Space S gewoond. Nu woont hij er samen met zijn vriendin. Hij vertelt: “Het geweldige van Space-S is dat het een mix is van mensen. Dat maakt het makkelijker om uit je schulp te komen en contact te leggen met anderen. Dit was voor mij, maar ook voor anderen medebewoners met autisme soms een uitdaging. Op Space-S is het veel toegankelijker; er zijn hier veel minder beperkingen. Space-S lost niet al je problemen op, maar hier wonen maakt het wel veel makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen en met anderen in contact te komen. Je bent niet anders, je maakt deel uit van de groep! Dat is Space-S.”

Angelique Bellemakers van Inbo sprak eerder dit jaar gedurende het nominatieproces met Iwan van Hagen en Thursten van der Werff. Daar is deze mooie video uit voort gekomen.

David Ireland, Chief Executive van World Habitat , stelt: Als corporaties zoeken naar een voorbeeld hoe een inclusieve buurt ontwikkeld kan worden, is er geen beter voorbeeld dan Space S.” Nieuwsgierig naar het artikel en verdere achtergrond van de award? Klik dan op de link in de comments.