“Met een in-en uitgaven overzicht heb ik geleerd te gaan budgetteren. En ja, zelfs ik let nu op de aanbiedingen en de huismerken!” Toen Corné vorig jaar bij Futuris kwam wonen had hij de uitdaging om van zijn leefgeld voor een hele week boodschappen te doen. “Dát was enorm wennen en helemaal nieuw voor mij! Ik moest erg wennen aan de vrijheid om zelf te bepalen wat ik kocht en had daardoor het gevoel alles te kunnen kopen. Al kwam ik er snel achter dat dit natuurlijk niet kon en ik dan in financiële problemen kon komen.”

Eerst heeft Corné samen met zijn begeleiders Anja en Veronique een overzicht gemaakt met inkomsten en uitgaven en werd hij tot nadenken gezet hoe hij binnen het budget zou kunnen blijven. Stap voor stap leerde hij bewust boodschappen te doen, te letten op aanbiedingen en zelfs hield hij op een gegeven moment wekelijks zijn digitale kasboek bij welke hij dan wekelijks besprak met zijn begeleiders. “Ik ben erg blij dat ik nu zelf bewuste keuzes kan maken om mij binnen het budget te houden!”

Onze ambulant begeleiders werken samen met de cliënten, stap voor stap toe naar meer #zelfredzaamheid. Corné knap werk, jij hebt jóuw stappen gezet naar het hebben en behouden van een gezonde financiële basis!

Veronique Klinkenberg-Hikspoors