“Een hobby… wat vind ik nu leuk?”

Thomas vertelt ons over zijn zoektocht naar een bezigheid in zijn dagelijkse leven. “Niet zolang voor de corona-lockdown sprak ik met mijn ambulant begeleider regelmatig over hobby’s. Wat vind ik nu een leuke bezigheid?” Deze zoektocht onderging hij samen met zijn ambulant begeleider bij Futuris. Doel was om zijn gedachten meer te verzetten door op iets anders te focussen. Een hobby die het piekeren ‘overstijgt’ . Thomas had veel hobby’s maar die waren vooral binnenshuis toepasbaar zoals gamen op diverse consoles en zijn vissen.

“Met een andere blik ergens naar kijken, dat deed me goed.”

Graag ga ik naar buiten, wandelen, maar ik vind het ook fijn om een doel te hebben. Uiteindelijk werkte fotografie wel mijn interesse. Samen met de begeleider afgesproken dat, zodra ik een camera heb, hij zijn camera meeneemt en dat we dan samen gaan fotograferen. En toen kwam de lockdown. Geen face 2 face contact meer, alleen bellen. Uiteindelijk na een hele tijd kon ik samen met mijn begeleider weer op pad, buiten op 1,5 m afstand. Onze afspraken waren steeds in een van de parken in Eindhoven. Deze afspraken, samen iets doen, even je focus verleggen, met een andere blik ergens naar kijken, een wandeling: dat deed mij goed.

“Ondanks alle negatieve dingen rondom de corona-crisis heeft het mij ook iets moois opgeleverd.”

Inmiddels ben ik verschillende malen op pad gegaan, samen met begeleider maar ook alleen. Dit heeft geresulteerd in best veel leuke en mooie foto’s. Graag laat ik jullie enkele van mijn foto’s zien!

Futuris Zorg & Werk biedt zorg in het dagelijkse leven. Onze zorg is vooral gericht op praktische ondersteuning bij je dagelijkse bezigheden. We helpen je bijvoorbeeld om je administratie te organiseren, contact te leggen met anderen, het huishouden, je lichamelijke verzorging, vrije tijd en je gedragspatronen. Meer weten? Neem een kijkje op onze website: https://www.futuriszorgenwerk.nl/zorg-bij-futuris