#leestip – mensen met autisme en ad(h)d ritme aanleren. Hoe? Met een app! Alderick van Klaveren vertelt “Mijn ambulant begeleiders kwamen om te zien of ik bepaalde taken uitgevoerd had. Ik kon vaak maar moeilijk van de bank komen, maar het gekke was dat als de deurbel ging, ik wel ineens in actie sprong en van alles gedaan kreeg.” Onze ambulant begeleiders bij Futuris herkennen zichzelf ook in de motiverende ‘stok achter de deur’ voor cliënten.

Als software ontwikkelaar, en ervaringsdeskundige, vertelt Alderick over het zogenaamde ‘deur effect’: “Je wordt geprikkeld om in de kamer waar je op dat moment bent de activiteit uit te voeren.” Alderick merkte dat hij wel degelijk door het krijgen van bepaalde prikkels tot actie kon overgaan en routine in zijn dag kon bouwen. Zo ontwikkelde hij dan ook de app ‘Ritme’. De gebruiker kan voor verschillende dagonderdelen en taken een wekker zetten die pas stopt als de QR-code is gescand. De codes zelf worden op verschillende plekken in huis geplaatst. Nieuwsgierig? Klik snel verder naar het artikel in het AD hieronder.

https://www.ad.nl/amersfoort/aldericks-vondst-helpt-mensen-met-ad-h-d-en-autisme-ritme-aan-te-leren~ae8e0884/?referrer=https://www.linkedin.com/company/futuriszw/

#autisme #adhd #ehealth