Er is een vorm van diversiteit waarvan je misschien nog niets weet, neurodiversity.

Eén op de 59 kinderen wordt geïdentificeerd met autismespectrumstoornissen en miljoenen kinderen hebben in de Verenigde Staten de diagnose ADHD gekregen – en toch denkt psycholoog Devon MacEachron, PhD, dat er te weinig aandacht is besteed aan het mogelijk maken van mensen met neurologisch verschillende geesten.

“Neurologische verschillen zoals autisme of ADHD worden beschouwd als disfunctioneel, stoornissen en handicaps onder het medische model van geestelijke gezondheid,” legde ze uit. “Als de meesten van ons denken aan diversiteit, denken we aan zaken als ras of seksuele geaardheid. Maar er is een ander soort diversiteit waarvan je misschien nog niet weet: neurodiversiteit. ”

Neurodiversiteit is het concept dat neurologische verschillen tussen mensen moeten worden herkend en gerespecteerd, en Dr. MacEachron vindt dat het tijd is voor deze beweging om van start te gaan.

“Neurodiversiteit is een onderdeel van onze genetica en onze evolutie als soort,” legde ze uit. “De genen voor autisme en ADHD zijn geen fouten, maar eerder het resultaat van variaties in het menselijk genoom die vooruitgang hebben en zullen blijven hebben voor de samenleving.”

Dr. MacEachron’s visie is voor een neurodiversiteitstolerante en accepterende samenleving die de verschillen van mensen viert, in plaats van ze tegen te werken. In plaats van te veranderen om te passen in de normale ideeën van anderen, moeten kinderen die een beetje anders zijn bedraad worden aangemoedigd om hun plaats op de wereld te vinden waar zij vinden dat ze passen.